Csapatépítő biztonságban – Így tudod feldobni a hangulatot Covid idején

2021-05-20

Rengeteg embert érint a Covid-fáradtság, ami különösen nehézzé teszi a teljesítést a munkában, és akkor még nem is beszéltünk a számos anyagi-magánéleti veszteségről, ami minket ért az elmúlt időszakban. Csapatvezetőként minden bizonnyal te is azon fáradozol, hogy feldobd beosztottjaid hétköznapjait úgy, hogy végre mindenki biztonságban ereszthesse ki a fáradt gőzt.

KEZDD A MEGBESZÉLÉSEKET KVÍZZEL

A sokszor végtelennek tűnő online megbeszéléseket rövid kvízekkel dobhatod fel, amik segítenek megtörni a jeget és kizökkenteni a demotiváltságból a kollégákat. Te magad is összedobhatsz maximum 5 perces kérdősorokat, de szerencsére mára számos app és weboldal is elvégzi helyetted ezt a munkát. 


INDÍTS KÖNYVKLUBOT

Állíts össze egy olvasmánylistát a csapatod javaslatai alapján. A legjobb, ha munkával kapcsolatos, fejlesztő könyveket céloztok meg, de természetesen rajtatok áll, hogy a Robinson Crusoe-t vagy a Piroska és a Farkast is felveszitek-e a listára. Gondoskodj arról, hogy az online könyvklub nyitott maradjon minden új csatlakozó számára, és hozz létre szavazásokat, hogy meghatározott időközönként győztesek kerülhessenek ki. A nyerteseket ajándékokkal (pl. kupon, mínusz egy óra a munkanapból stb.) motiválhatod.

Forrás: Early Bird Books

ONLINE CSAPATÉPÍTŐ HAJNALHASADTÁIG

Nincs is jobb választás egy online csapatépítőnél, ami egyszerre segít kiereszteni a fáradt gőzt és hozza össze a csapatot, legyetek akármilyen messze is egymástól. Ez a megoldás egyébként a pandémia elültével is jó választás lehet, hiszen pénztárcakímélőbb, mint egy hagyományos csapatépítő, és így még azokat is behúzhatjátok a buliba, akik valamilyen oknál fogva más városban vagy országban tartózkodnak. Ajánljuk a Gin Tasting őrületes online gin tonic keverő partiját, amibe bárki bekapcsolódhat otthonról, akár pizsamában.


ONLINE ÖNISMERETI TESZTEK

Mindenki szeretne magáról többet megtudni. Nem véletlen, hogy manapság különösen trendik az önismereti tesztek, így könnyen találhatsz olyan coach-ot, aki segít kollégáidnak feltérképezni rejtett személyiségjegyeiket. Ez nemcsak számukra lehet élvezetes, hanem a cég számára is hasznos, hiszen így könnyedén beazonosíthatjátok a munkatársak rejtett képességeit, amiket becsatornázhattok aztán a cég életébe.

Forrás: Nudge Coach

KÖZÖS MOZGÁS A KÉPERNYŐ ELŐTT

Igen, tudjuk, hogy otthon, a négy fal között sportolni nem ugyanaz, mint lemenni az edzőterembe vagy a szabad levegőn mozogni. A sportolásnak viszont még a pandémia sem szabhat gátat! A pandémia pozitív hozadéka, hogy szerencsére számos virtuális jóga-, karate-, vagy akár táncóra közül választhatsz, amire beírathatod kollégáid. Ezzel nemcsak a csapat testi és lelki egészségéhez járulsz hozzá, hanem ahhoz is, hogy vidám közös pillanatokban lehessen részük.


KÖZÖS HOBBICSOPORTOK ELINDÍTÁSA

A világjárvány sokakat új hobbik felé terelt. Különféle érdeklődési csoport felállításával te is közreműködhetsz abban, hogy új elfoglaltságokat találjanak maguknak kollégáid, és csapatokba rendeződve oszthassák meg egymással tapasztalataikat. Akár virtuális kézműves foglalkozásokra is elküldheted őket, ahol kreatív energiákkal töltődhetnek fel!


Még akkor sem könnyű összefogni egy csapatot, ha mindenki karnyújtás távolságra van tőled. Ám a kényszerű home office még komolyabb összpontosítást igényel tőled, valamint munkatársaidtól. Bár sok előnye van az otthonról végzett munkának, mentálisan és fizikailag is megerőltethető lehet hosszú távon, ezért soha nem volt még ekkora szükség arra, hogy online csapatépítő ötletekért folyamodj!